tisdag 10 februari 2009

Råtta eller mus?



Det är frågan, vart går gränsen? Maken har nu varit på loftet och, mycket riktigt, plockat en vad vi trodde var råtta! Han konstaterade, dubbelvikt däruppe, att det bara var en mus!


Så fick jag ner det lilla eländet i en påse, tittade i påsen, och kunde snabbt konstatera att det inte var en mus det handlade om! Jag anser att det var en råtta, eller åtminstone nästan!

Jag tillhör inte kategorin människor som är rädd för dessa småkryp. Snarare för vad de kan ställa till med. Vet folk vars hus har brunnit ner till grunden pga att ett snarlikt djur har bitit av en elsladd!
Nej, jag tycker faktiskt de är riktigt söta, och att det faktiskt är lite synd att ta livet av de små liven. Men ack, vad gör man?

Bodde en gång i mitt liv i en marklägenhet, där fanns det gott om möss! Men då pratar vi faktiskt om möss! De var sååå små o söta. De höll till under vasken och bland soporna där. Och ibland sprang de över fötterna när man satt och åt frukost! Det bekom mig inte, men det som blev jobbigt var ju att de tuggade sönder tapeter och liknande. Varpå jag satte en fälla under vasken. På en timme tog jag en fyra eller fem möss. Sen höll dom sig borta, förstår inte varför :-o

Nåväl, innan jag satte fällan försökte jag med andra knep! Jag råkade en gång se en liten, liten mus hoppa ner i soppåsen. Så jag tog fram en ny påse och började plocka skräp ner i den, och längst ner i den gamla påsen satt, i en tom kaffe kartong, en liiiiten mus och skakade. Tog den lille stackaren och släppte ut den i trädgården. Förmodligen var det den som ändå till slut hamnade i fällan!
På tal om något helt annat, så tvättar jag håret nu! Ganska praktiskt att kunna sitta här o skriva i sin blogg samtidigt. Snacka om simultankapacitet! Okej, det ligger i en hink med vatten och shampoo i badrummet. Snart ska det få lite balsam! Sen ska det hänga och torka innan det åter kan användas. Helt klart i rätt frisyr utan arbete! Enkelt och lätt!

1 kommentar:

Skogseva sa...

Ja du - det finns naturligtvis stora möss och små råttor och så finns det sork, men jag tror inte att de letar sig inomhus. Förmodligen har ni fångat en stor mus.
Vi har ytterlgare en på gång nu. Sixten sittr och vaktar...

Kram
Eva