lördag 18 april 2009

Trädgårdsarbete














Puh,, nu har vi kommit igång med trädgården. Den har verkligen sett ut som en krigszon! Men nu har vi verkligen fått fart på eländet!

En altan har byggts upp på vår baksida, maken har byggt den, och jag har legat och skruvat fast brädor nu i två dagar. Idag köpte vi ett litet bord och två stolar. Nästa vecka blir det några stolar till och två solstolar! Sen är den delen klar!

Den "andra" delen av trädgården som vi egentligen inte vill ha ,, ha ha, har nu rensats från än det ena och än det andra, och idag är gräset sått! Rensningen började egentligen i höstas. I höger hörna fanns en massa, jättestora taggiga buskar. Som vi grävde upp, det var ett hemskt segt arbete att få upp dessa rötter och vi slet som djur tillsammans med grannen som var så hygglig och hjälpte oss.

Nu finns där dessutom små odlingslotter, den ena har vi kryddväxter i och i den andra får vi väl se vad som hamnar! Nu ska vi vänta på att gräset växer upp och sen ska vårt lilla tillfälliga staket flyttas ut till häcken. Då får vi dubblet så stor trädgård och våra små vovvar dubbelt så stor plats att springa på!
Imorgon vänta nya projekt, vi är nämligen så att vi börjar på flera olika saker samtidigt. Lite på framsidan och lite på baksidan. Och jag kan tänka mig att det är många som tror att det egentligen inte blir något gjort och klart. Men vi kompletterar varandra väldigt bra på något sätt. Så resultaten blir bra till slut ändå:-)

3 kommentarer:

Skogseva sa...

Roligt att se bilder från trädgården, altanen ser inbjudande ut! Undrar just vad det var för några taggiga buskar ni tog bort...
Undrar också vad du har i kryddlandet... I mitt finns timjan, gräslök, fransk dragon, oregano, salvia och stenkyndel. liivets (och kökets) nödvändigheter.
Kram

Kamilla sa...

Eva: De taggiga buskarna var hemska. Stora som hus och lite rödaktiga, med gula rötter! STORA rötter! De stod tre eller fyra stycken där till höger på den understa bilden, längs det låga staketet!
När det gäller kryddorna, så är det makens "lycka". Och allt som du har, har även vi, utom det där sista, stenkyndel.
Vi har gjort en ruta med odlingar nu, men har kommit fram till att vi ska ha två till. Ska ta lite bättre bilder på det sen :-)
Förresten så sådde vi morotsband oxå "fniss"
Ha en bra dag.
kram

Anonym sa...

Åhhh vad fint och nytt frächt ni får.

Vad KUL att höra att du fick ditt brev ,,skönt slippa vänta o undra..
Jag håller tummarna.
Härligt för de fina vovvisarna att springa på..
Vi sår i sådana fula pallkragar 4 st och dubbelhöga.Så skönt slippa mördar sniglarna,och allt ogräs.Bara fylla på och så.
Vi har kryddor i en ,morötter,sallad,räddisor,etc och Potatis till midsommaren.

Ska man börja så morötter redan???
Då ska jag nog förgylla min tillvaro med rumpan upp i morgon "LER"
Kram Jenny